Pekanový koláč

8. februára 2018

INGREDIENCIE:

1.5 hrnčeka hladká múka

1/3 hrnčeka práškový cukor

125 g maslo

Historický kalendár: Prvé lietadlo či Trumanova doktrína. Čím je slávny 22. máj?

Dnes má meniny Júlia, Juliana. Čo sa udialo 22.5. vo svete či na Slovensku, na to sa pozrieme v historickom kalendári. Medzinárodný deň biologickej diverzity. Udalosti...

1 ks vaječný žĺtok

PLNKA:

1 hrnček opečené pekanové orechy

3/4 hrnčeka javorový sirup

2 ks vajce

2 PL hladká múka

40 g rozpustené maslo

práškový cukor a mascarpone na podávanie

POSTUP:

Koláčovú formu s vlnkovaným okrajom s priemerom 23 cm vymastíme. Do misy dáme preosiatu múku a práškový cukor, vmiešame nakrájané studené maslo a spracujeme na posýpku. Pridáme žĺtok, rýchlo vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

Potom cesto rozvaľkáme na kruh medzi dvoma hárkami papiera na pečenie, vložíme do formy a okraje popritláčame. Dáme ešte na 20 minút do chladničky.

Potom dáme na cesto kruh papiera na pečenie, vsypeme suchú strukovinu a pečieme pri 180 °C 10 minút, potom odstránime strukovinu a papier a pečieme ešte 5 minút. Vyberieme a teplotu v rúre znížime na 160 °C.

Na plnku zmiešame všetky suroviny, nalejeme na cesto a pečieme ešte 25 až 30 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť, nakrájame, posypeme cukrom a podávame s porciou mascarpone.

Zdroj:pinterest

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*