Pekanový koláč

8. februára 2018

INGREDIENCIE:

1.5 hrnčeka hladká múka

1/3 hrnčeka práškový cukor

125 g maslo

Bungalov na kľúč: Najžiadanejší typ rodinného domu?

Rodinný dom typu bungalov si za posledné roky získal neochvejnú pozíciu medzi projektami rodinných domov. Ak sa pozrieme na najpredávanejšie projekty rodinných domov zistíme, že bungalovy tvoria podst...

1 ks vaječný žĺtok

PLNKA:

1 hrnček opečené pekanové orechy

3/4 hrnčeka javorový sirup

2 ks vajce

2 PL hladká múka

40 g rozpustené maslo

práškový cukor a mascarpone na podávanie

POSTUP:

Koláčovú formu s vlnkovaným okrajom s priemerom 23 cm vymastíme. Do misy dáme preosiatu múku a práškový cukor, vmiešame nakrájané studené maslo a spracujeme na posýpku. Pridáme žĺtok, rýchlo vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

Potom cesto rozvaľkáme na kruh medzi dvoma hárkami papiera na pečenie, vložíme do formy a okraje popritláčame. Dáme ešte na 20 minút do chladničky.

Potom dáme na cesto kruh papiera na pečenie, vsypeme suchú strukovinu a pečieme pri 180 °C 10 minút, potom odstránime strukovinu a papier a pečieme ešte 5 minút. Vyberieme a teplotu v rúre znížime na 160 °C.

Na plnku zmiešame všetky suroviny, nalejeme na cesto a pečieme ešte 25 až 30 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť, nakrájame, posypeme cukrom a podávame s porciou mascarpone.

Zdroj:pinterest

Daj vedieť svojím priateľom

adsence

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*