Pekanový koláč

8. februára 2018

INGREDIENCIE:

1.5 hrnčeka hladká múka

1/3 hrnčeka práškový cukor

125 g maslo

Na Slovensku vzniká nová televízia, získala Adelu, Juniora, Šoka či člena Zomri

Za televíziou stojí Dano Dangl, ktorý sľubuje necenzurovaný obsah. Do svojich radov sa mu podarilo vziať samé veľké mená showbiznisu. Na Slovensku sa už približne mesiac...

1 ks vaječný žĺtok

PLNKA:

1 hrnček opečené pekanové orechy

3/4 hrnčeka javorový sirup

2 ks vajce

2 PL hladká múka

40 g rozpustené maslo

práškový cukor a mascarpone na podávanie

POSTUP:

Koláčovú formu s vlnkovaným okrajom s priemerom 23 cm vymastíme. Do misy dáme preosiatu múku a práškový cukor, vmiešame nakrájané studené maslo a spracujeme na posýpku. Pridáme žĺtok, rýchlo vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

Potom cesto rozvaľkáme na kruh medzi dvoma hárkami papiera na pečenie, vložíme do formy a okraje popritláčame. Dáme ešte na 20 minút do chladničky.

Potom dáme na cesto kruh papiera na pečenie, vsypeme suchú strukovinu a pečieme pri 180 °C 10 minút, potom odstránime strukovinu a papier a pečieme ešte 5 minút. Vyberieme a teplotu v rúre znížime na 160 °C.

Na plnku zmiešame všetky suroviny, nalejeme na cesto a pečieme ešte 25 až 30 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť, nakrájame, posypeme cukrom a podávame s porciou mascarpone.

Zdroj:pinterest

Daj vedieť svojím priateľom

siteelement

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*