Nedostatok pohybu, nezdravá strava a dlhé vysedávanie za počítačom – to je veľmi nešťastná kombinácia pre vaše telo.

Nečudujte sa potom, že nefunguje tak, ako má, a vy nevládzete, strácate líniu a cítite, že idete na energetický dlh.

 Oči

Dlhé pozeranie do obrazovky škodí očiam a vyčerpáva ich. Aby ste predchádzali únave očí a udržiavali si ich zdravé, jedzte produkty bohaté na omega-3 mastné kyseliny, luteín, zinok a vitamíny A, C a E. To sú práve tieto:

všetko zelené – šalát, špenát, kapusta

vajcia

citrusové ovocie

bobuľové ovocie

orechy a semienka

mastné ryby (losos, tuniak, makrela)

Imunitný systém

Kancelária je ideálne prostredie na šírenie baktérií, pretože sa tam koncentruje veľa ľudí v uzavretom priestore. Aj niekto, kto príde s obyčajnou nádchou, môže nakaziť ostatných. Aby ste sa chránili, jedzte viac potravín, ktoré vám posilnia imunitu:

citrusy

červená paprika

brokolica

cesnak

zázvor

kivi

papája

Metabolizmus

Čím rýchlejšie funguje váš metabolizmus, tým viac kalórií spálite. Tí, ktorí väčšinu dňa presedia, potrebujú svoj metabolizmus trošku „nakopnúť“. Nasledovné potraviny vám v tom pomôžu a udržíte si vďaka nim normálnu telesnú hmotnosť:

morské riasy

káva

čaj

koreniny (zázvor, kajenské korenie, kardamóm)

fazuľa

chudé mäso (kuracie, morčacie)

 Mozog

Dobrá strava nemá vplyv len na fungovanie tela, ale aj mozgu. Tieto produkty pomôžu vašim šedým bunkám fungovať tak rýchlo, ako sa len dá a ako bonus, spomalia zmeny súvisiace so starnutím organizmu:

mastné ryby (losos, pstruh)

čučoriedky

orechy a semiačka

jedlá bohaté a vlákninu (ovsená kaša, celozrnný chlieb, hnedá ryža)

šťava z granátového jablka

tmavá čokoláda

Črevá

Podľa prieskumov sedavá práca, v ktorej strávite približne 10 rokov, až zdvojnásobí riziko niektorých typov rakoviny čreva. Najlepšou prevenciou je pravidelné cvičenie a zdravá strava, ktorá obsahuje veľa týchto potravín:

brokolica

špenát

citrusy

bobuľové ovocie

potraviny bohaté na vlákninu (ovsené vločky, chlieb, hnedá ryža)

Zároveň sa snažte minimalizovať množstvo červeného a spracovaného mäsa – klobásy, salámy.

Zdroj:pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *