Manuka med: Tekuté zlato ako liečivá a chutná sila z prírody

21. februára 2022

zdravý manuka med

Med nie je len lahodná nátierka, tento prírodný produkt by ste mali mať zo zdravotného hľadiska doma každý deň. Pomôže vám s odstránením množstva zdravotných problémov.

Môžu za to obrovské výhody Manuka medu, o ktorých si v našom článku niečo povieme.

Má antiseptické a antibakteriálne vlastnosti

Ako je to možné? Baktérie, mikróby a vírusy sú zabíjané enzýmami obsiahnutými v mede, čo výrazne znižuje riziko infekcie a zabraňuje prepuknutiu. Kvalitný Manuka med obsahuje určité množstvo  metylglyoxalu, čo je látka do značnej miery zodpovedná za liečivý účinok tohto medu a dokonca sa o nej hovorí, že výrazne znižuje tvorbu jaziev.

Vylieči vaše rany

V prípade odrenín, pupienkov alebo iných podráždení pokožky je možné Manuka med aplikovať aj zvonka napríklad vo forme zábalov alebo obkladov na rany. Med dokonale zapadne do rany, utesní ju a ochráni pred choroboplodnými zárodkami, baktériami a patogénmi. Ak potom postihnuté miesto prekryjete gázovým tampónom a zafixujete gázovým obväzom, rana je dobre chránená. Ďalšia výhoda v tejto súvislosti je, že med zabraňuje prilepeniu obväzu na ranu.

repasovanie techniky
Čo predstavuje ponuka repasovanej výpočtovej techniky?

Pri vyššom náraste cien predpokladáme obozretnejšie nákupné správanie. Záujemca si precíznejšie vyberá, porovnáva a hodnotí v rámci rovnakej triedy modelov. ...

Ako chutí Manuka med?

Ak radi jete med, zamilujete si aj ten manukový! Svojou konzistenciou je veľmi podobný u nás známemu včeliemu medu. Chutí príjemne sladko a je veľmi dobrý aj v pohári čaju a ako zlatožltá nátierka. Vonia tiež o niečo intenzívnejšie ako komerčný med, po ktorého pravidelnej konzumácii samozrejme treba myslieť aj na dôkladnú zubnú hygienu.

Ako správne skladovať Manuka med?

Keďže Manuka med by sa mal skladovať v tme, dodáva sa väčšinou v obale chránenom pred svetlom. Sklenený pohár nezaškodí uložiť do skrine. Okrem toho výrobok nemá rád teploty nad 25 stupňov, no výrobcovia ho tiež neodporúčajú skladovať v chladničke. Pre druh medu je preto najvhodnejšia bežná izbová teplota.

Manuka med môže časom skryštalizovať alebo stuhnúť. Toto je však prirodzený proces. Kvalita medu zostáva rovnaká a stále sa dá konzumovať. Tak sa o jeho lahodnej chuti a pozitívnych účinkoch presvedčte.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*