Herečka Eva Krížiková sa dnes dožíva krásneho jubilea

15. júla 2019

Krásneho jubilea sa dnes dožíva známa slovenská herečka Eva Krížiková. Je držiteľom krištáľového krídla z roku 2001.

Obľúbená slovenská herečka Eva Krížiková sa dnes dožíva 85 rokov. Rodáčka z bratislavskej Rače bola dlhoročnou členkou Slovenského národného divadla. Účinkovala v mnohých televíznych inscenáciách a vo filmoch už od svojej mladosti. Vynikala ako interpretka komediálnych, ale aj tragických postáv.

Ocenenia:

Krištáľové krídlo v roku 2001 – divadlo a audiovizuálne umenie
Ocenenie za dlhoročnú umeleckú tvorbu, 2013, MFF Bratislava
Pribinov kríž II. triedy, 2014
Filmový chodník slávy, 2014

VIDEO Smútok vo svete športu: Hviezdny boxer zomrel po KO

Veľmi smutná správa otriasla všetkých fanúšikov profesionálneho boxu. Len vo veku 27 rokov totiž zomrel jeden z nich, ktorý patril medzi najlepších. Fanúšikovia boxu sa ...

Výber z Filmografie:

1952: Lazy se pohly (neuvedená)
1953: V piatok trinásteho (Oľga Rebrová)
1955: Štvorylka (Darinka)
1956: Čert nespí (Olinka)
1958: Statočný zlodej (slečna Vierka)
1959: Kapitán Dabač (Bôrikova vnučka)
1960: Na pochode sa vždy nespieva (Kadarková)
1964: Slnečný kúpeľ (slečna Adelka)
1973: Srdce na lane (Sedláková)
1976: Červené víno (Filomena),
1976: Zipa Cupak
1976: Pozor, ide Jozefína… (Štefa)
1977: Kamarátka Šuška (Hroncová)
1977: Rača, láska moja (Darinina matka)
1982: Predčasné leto (učiteľka matematiky)
1983: Deravé vrecko (kráľovná)
1984: Kouzelníkův návrat (Strejcová)
1984: Keď jubilant plače (Genovéva)
1989: Volná noha (Vichnárová)
1994: V erbu lvice (Madalena)
1996: Suzanne (stará Anča)
2008: Obchod so šťastím (Elenka Šťastná) (TV seriál)

Daj vedieť svojím priateľom

siteelement

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*