INGREDIENCIE:

120 g syr

50 g syr parmezán

2 lyžice jogurt grécky

rozmarín

1 lyžička oreganu

1 strúčik cesnaku

50 g mandľová múka

štipka jedlej sódy

1 ks vajce

himalájska soľ

korenie

1 lyžička ghee

Na servírovanie:

1 lyžička rozmarín

4 strúčky cesnaku

2 lyžice olej olivový

Rúru predhrejeme na 200 ° C. Strúhaný syr vložíme do menšieho hrnca, pridáme parmezán a jogurt a premiešame. Vzniknutú zmes za občasného miešania na miernom plameni zohrievame. Do zmesi pridáme nasekané bylinky, nastrúhaný cesnak a premiešame. Potom zmes odstavíme z plameňa a vmiešame do nej vajcia. Pridáme mandľovou múku a sódu bikarbónu a znovu dôkladne premiešame. Vzniknuté cesto rozprestrieme pomocou rúk na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry. Po cca 2 minútach rúru otvoríme a do cesta opatrne pomocou vidličky vytvoríme dierky. Potom pečieme dozlata 8 – 10 minút. Medzitým si pripravíme topping. Cesnak nasekáme a na ghí ho jemne orestujeme. Potom ho zmiešame spolu s rozmarínom a olivovým olejom a na hotovú placku zmes rozotrieme. Podávame ihneď.

Zdroj:pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *