Ingrediencie :

450 g kuracích pŕs

soľ

korenie

2 lyžice olivového oleja

2 lyžice masla

3 strúčiky cesnaku

čerstvý tymián

citrónová kôra

80 ml bieleho vína

200 ml mlieka

2 hrste špenátu

sladká paprika

Postup :

Krok 1: Kuracie prsia pokrájajte na menšie plátky (rýchlejšie sa tak prepečú) a z jednej strany ochuťte soľou, čerstvo mletým čiernym korením a sladkou paprikou. Okorenenou stranou dole vložte do panvice s rozpáleným olejom, a než sa opečie, rovnako okoreňte aj druhú stranu. Potom otočte a osmažte dozlata.

Krok 2: Mäso vyberte z panvice alebo ho zhrňte k okraju a pridajte maslo, nasekaný cesnak, tymian a citrónovú kôru, pár sekúnd opekajte a zalejte vínom a mliekom (pre poctivejší omáčku použite smotanu, pre ľahší naopak vodu alebo viac vína), osoľte, priveďte do varu, do panvice vráťte mäso a asi 15 minút povarte, nech pekne zmäkne.

Krok 3: Vmiešajte špenát, nechajte ho zavädnúť a podávajte s ryžou, pučenými zemiakmi alebo obľúbenú zeleninovou prílohou.

Zdroj:pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *