Podľa novej štúdie je pri chudnutí lepšie znížiť cukry miesto tukov. Táto diéta má aj pozitívny vplyv na prevenciu ochorení srdca. Nová štúdia ukazuje, že pri správnom nutričnom poradenstve a zostavení vhodného jedálnička, môžu ľudia schudnúť efektívnejšie vďaka nízko sacharidovej diéte a zároveň tak aj znížiť riziká srdcových chorôb.

Autorka tejto štúdie Dr. Lydia Bazzano z Tulane University v New Orleans regrutovala 148 obéznych mužov a žien vo veku 22 až 75 rokov. Ľudia boli náhodne rozdelení na dve polovice. Prvá bola celý rok na diéte so zníženým príjmom tukov, druhá mala jedálniček zostavený s minimom sacharidov.

Počas tejto doby vedci zistili, že ľudia na nízko sacharidovej diéte stratili viac kilogramov a schudli aj viac tuku ako tí, čo boli na nízko tučné diéte. Rozdiel bol zhruba 8 libier (3,6kg).

Okrem toho ani v jednej skupine nedošlo k zvýšeniu cholesterolu. Je to dobrá správa, pretože niektorí si mysleli, že vďaka zníženému príjmu sacharidov sa zvýši hladina cholesterolu v krvi, dodala na záver Dr. Bazzano.

 

Zdroj: Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *