Vysoké teploty môžu občas narobiť poriadnu paseku. A ak sa s niečím naozaj nekamaráti, sú to líčidlá, ktorá sa ich vplyvom jednoducho ničí. Vďaka týmto trikom je ale ľahko vrátite „späť do života“.

Zabudnutý rúž v aute, kozmetická taštička ležiaca celý deň na slnku, korektor v plážovej taške … toto a ďalšie líčidlá si môžete ľahko a často naozaj nechtiac zničiť len tým, že ich vystavíte prílišnému teplu. Dekoratívne produkty potom majú tendenciu roztekať sa a lámať. Takýto beauty škody väčšinou končia rovnako – v odpadkovom koši.

Naše chytré a rýchle tipy vám ale napríklad pomôžu zachrániť vzniknutej škody, a navyše ušetriť peniaze za nové šminky.

 

Problém s rúžom

Ak sa vám zlomil takmer nový rúž v polke, neplačte. Opatrne spojte obe časti späť k sebe a plameňom zapaľovača zohrejte obvod oboch zlomených častí, kým sa úplne nespojí v jeden celok. Potom vložte do mrazničky a nechajte poriadne stuhnúť.

Druhou možnosťou je vytiahnuť celú rúž von zo svojho obalu a preložiť ju do maličkého cestovného téglika. Potom rúž nanášajte buď pomocou štetca alebo vatovej tyčinky.

Náš tip: Podobne na tom je aj korektor. Pokiaľ je v tuhej forme, postupujte úplne rovnako.

110

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pokazená ceruzka na oči

Ak máte čas, jednoducho ceruzku vložte cez noc do mrazničky a nechajte stuhnúť. Ráno stačí orezať zdeformovanú špičku tak, aby zodpovedala presne vašim potrebám. Ale ak sa ponáhľate, vložte ju do ľadovej vody. Podobný efekt, len za kratšiu dobu.

Náš tip: Máte vyschnutú riasenku? Vyskúšajte tento trik: Uistite sa, že je riasenka poriadne zatvorená! Potom ju celú ponorte do horúcej vody a počkajte dve až tri minúty. Vďaka teplu sa stuhnutý obsah riasenky ľahko uvoľní.

K tomu, aby ste rozbili taký typ líčidiel, snáď ani nie je potreba horúceho počasia.

1315

 

Rozbitá tvárenka alebo tiene

Stačí malý pád a tiene / púder alebo tvárenka sa rozpadnú na malé kúsky. K náprave škôd vám poslúži jednoduchý trik. Najprv rozlámte líčidlo na ešte menšie časti. Nakvapkajte trochu dezinfekčného roztoku a pomocou špajdle alebo drievka pomaly premiešajte. Tekutinu pridávajte do tej doby, kým nevznikne hladká hmota. Uhlaďte povrch a podobne ako u ďalších líčidiel, nechajte v mrazničke cez noc.

16

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *