Suroviny:

1 kg prsia kuracie

1 veľký téglik (alebo jogurt) smotana kyslá

3 ks vajcia surové

3 strúčiky cesnak

od oka soľ

1 čl majorán drvený sušený

strúhanka na obalenie

olej na vyprážanie

Postup :

Kuracie prsia si nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky (nevyklepávame). Kyslú smotanu (jogurt) si vyšľaháme metličkou s 3 vajíčkami, soľou, pretlačeným cesnakom, majoránkov.

Do pripraveného pácu poukladáme kuracie prsia, tak aby boli celé ponorené, necháme cez noc v chladničke.

Na druhý deň, obalíme v strúhanke tak, že necháme na prsiach čo najviac pácu a potom len do strúhanky a do rozpáleného oleja pražíme z obidvoch strán do ružova. Výsledok vás milo prekvapí 😉

Podávame s opekanými zemiakmi a dipom z jogurtu: jogurt, čili, soľ alebo podľa vašej chuti.

Zdroj:pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *