Pizza s ananásom, ktorej pomenovanie je Hawai, patrí medzi dlhoročné témy všetkých milovníkov tohto talianskeho pokrmu. Jedni ju milujú, iní zatracujú. 

. Za zrodom tohto kontroverzného jedla stojí Sam Panopoulos, ktorý nás pred pár dňami naveky opustil. Sam Panpoulos, Kanadaň narodený v Grécku, zomrel tento štvrtok, vo veku 83 rokov. Ananás ako ingredienciu na pizzu prvýkrát použil v roku 1962 a odvtedy pravidelne vznikajú hádky v takmer každej pizzerii, či tam patrí alebo nie.

„Spravili sme to pre zábavu. Jednoducho sme chceli skúsiť ako to bude chutiť,“ povedal začiatkom tohto roka Panpoulos pre BBC. „Práve sme začínali v tomto biznise a veľa sme experimentovali. Najskôr sme to ochutnali my, potom sme to naservírovali pár zákazníkom. Stačilo pár mesiacov a ľudia z toho šaleli, tak sme to hneď zaradili do menu.“

Svoj názor už verejne prejavilo množstvo svetoznámych šéfkuchárov. Mnoho z nich je proti, ako napríklad Gordo Ramsay, iní ananás berú ako skvelé spestrenie nie len najchutnejších jedál z kvalitných pizzerii. Aký je váš názor?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *