INGREDIENCIE :
350 g uvarenej quinoa (použila som mix červená, biela, čierna)
1 ks šalotka
4 ks šampiňóny
1 hrsť špenát
1 ks kápia
2 PL kokosový tuk
podľa chuti soľ, čierne korenie
štipka kajenskej papriky
Postup:
Na rozpálenom kokosovom tuku osmahnite šalotku spolu s nakrájanou kapiou. Paprika pustí červenkastú šťavu do základu a chutne obohatí výsledok.
Pridajte nakrájané šampiňóny a ľahučko ich prehrejte. Pridajte quinoa, koreniny a premiešajte. Po 2 minútach stiahnite z ohňa.
Na záver pridajte špenát, alebo ho môžete aj jemne prehriať spolu so šampiňónmi. Recept môžete obmieňať podľa dostupných ingrediencií. Napríklad batáty s mangoldom, hokkaido s brokolicou. Hrášok a paradajky…
Zdroj:pinterest