Ako jesť?
Zázraky chudnutia, ale aj správneho naberania pri cvičení, spočívajú v pravidelnej strave. Ak sa chcete na kúpalisku pýšiť plochým bruchom s vyrysovanými kockami, mali by ste striktne dodržiavať pravidelnú stravu a síce v šiestich jedlách denne. Základom totiž je udržiavať telo v rovnováhe, aby malo dostatok potrebných látok a aby nehladovalo. Odborníci preto odporúčajú striedať veľké jedlo s menším.

Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa, preto by mali byť bohaté a zdravé. Ideálne je raňajkovať najneskôr hodinu po tom, ako vstanete, napríklad o 8 ráno. O 11 by ste si mali dať prvé menšie jedlo, aby ste o 13.00 mohli pohodlne obedovať. Prvý olovrant by mal nasledovať o 16.00, o dve hodiny neskôr ľahká, ale výživná večera a po nej večer okolo 20.00 posledné menšie jedlo.

Najideálnejšími pokrmami, ktorými dosiahnete úbytok neželaného tuku v oblasti brucha sú tieto zázračné pokrmy:

Mandle a oriešky
Obsahujú obrovské množstvo vitamínu E vo forme, akú telo najlepšie absorbuje. Vitamín e je dôležitý pre silu a rast svalov, ale aj ich regeneráciu po náročnom cvičení.

2

Fazule a strukoviny
Obsahujú nízky podiel tukov a sú bohaté na bielkoviny, vlákninu a železo, ktoré sú pri naberaní svalovej hmoty a zhadzovaní váhy potrebné. Majú obrovskú nutričnú hodnotu, čo je pre cvičenie brušného svalstva ideálne.

Špenát a zelenina
Zelenina je zdrojom obrovského množstva vitamínov, kalcia, magnézia, vlákniny aj antioxidantov, ktoré pomáhajú udržiavať telo vo forme bez zbytočného prepchávania sa tukmi a kalóriami.

Mliečne výrobky
Mlieko a mliečne výrobky okrem iného posilňujú kosti. Vy sa však vo vašej diéte zamerajte na nízkotučné výrobky, ktoré sú pre vaše správne zhadzovanie kíl dôležité.

Ovsená kaša
Tá je zdrojom vlákniny a energetickou bombou pre vaše telo. Ideálne je zjesť kašu na raňajky. Pomáha znižovať cholesterol.

Vajíčka
Najideálnejším zdrojom bielkovín je práve vajíčko. Pre budovanie svalov sú proteíny z vajec najlepšou možnou voľbou. Okrem toho obsahujú vitamín B12, ktorý je dôležitý pri odbúravaní tukov. Žĺtka síce obsahujú vyššie množstvo cholesterolu, no podľa viacerých štúdií ho vynechávať nemusíte.

3

Hydina
Pre budovanie svalov je najideálnejšie morčacie mäso, ktoré patrí medzi tie najchudšie a obsahuje množstvo proteínov. Kuracie prsia sú ďalšou základnou jednotkou stravovania, ak sa chcete dobre najesť a nepriberať.

Arašídové maslo
Napriek tomu, že obsahuje vyššie množstvo kalórii je arašídové maslo pre vašu diétu ideálnou voľbou. Obsahuje tie zdravšie tuky, ktoré zvyšujú produkciu testosterónu vo vašom tele, čo pomáha pri raste svalov a odbúravaní tukov.

Olivový olej
Je zdravý, bohatý na výživné látky a pomáha svalom bojovať s únavou. Okrem toho ich ochraňuje a posilňuje.

1

Celozrnné pečivo
Biela múka je váš nepriateľ číslo jeden, ak sa chcete zbaviť pneumatiky na bruchu. Obráťte sa na zdrav celozrnné pečivo, ktoré si však doprajte len dva razy denne.

Extra proteín
Zelenina a ovocie sú dobrou voľbou, vy však počas svojej diéty potrebujete do tela dostať extra dávku proteínov navyše. Preto by ste mali piť proteínové nápoje, ktoré dodajú vašim svalom potrebnú energiu na rast a vášmu tuku zamávajú na rozlúčku.

Maliny
Sú zdravé, obsahujú vitamín C, vlákninu a sú chutné. Pomáhajú vraj aj pri prevencii proti srdcovo cievnym ochoreniam a rakovine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *