V dnešnej uponáhľanej dobe sa ženieme z práce rovno do škôlky vyzdvihnúť deti, domov rýchlo uvariť a upratať, prípadne ísť na stresujúce nákupy do obchodného centra. Večer padáme do postelí unavení a vybavenie, napriek tomu nie a nie zaspať.

Ak ste aj vy ráno rovnako unavený ako večer pri líhaní si do postele, máme pre vás niekoľko tipov, ako sa zbaviť nespavosti a svoj spánok využiť ako regeneráciu celého tela. Ráno potom budete svieži, oddýchnutí a plní síl na ďalší maratón.

 

Riešte denné úlohy s nadhľadom

Perfekcionalizmus je hlavný nepriateľ spánku. Pokúste sa nejaké detaily, ktoré vám zaberajú veľa času vo vašom dni, úplne vypustiť. Neriešte každý denný úlohu do najmenšieho bodky, jedine tak vás večer v posteli nebude napádať, že ste celý úlohu v práci mohla vyriešiť ešte lepšie. Buďte spokojná s každou vecou, ​​ktorú v ten deň splníte.

Ranná káva je samozrejme pre väčšinu z nás ten najdôležitejší štart celého dňa. Pri káve si môžete sadnúť k stolu s diárom a prejsť si zoznam vecí, na ktoré ten deň nesmiete zabudnúť. Takéto sedenia si však odpustite v popoludňajších hodinách. Kofeín, ako je známe, totiž nabudí vaše telo energiou, a tak sa večer nemôžete čudovať, že sa vám nechce spať.

Namiesto kávy alebo sýtených nápojov voľte čaj

Večer si radšej uvarte šálku dobrého čaju alebo ho nechajte vychladiť a večer si na čaji pochutnajte ako na osviežujúcim nápojmi. Spanie a sladké sny podporuje harmančekový a medovkový čaj.

Ak ale chcete svoj neprerušovaný spánok povzbudiť ešte viac, pridajte harmanček aj do vášho kúpeľa. V horúcej vani s pridaným harmančekovým, levanduľovým alebo geraniovým olejom sa príjemne odreagujete a pripravíte na spánok. Z vane by ste mali ísť rovno pod perinu, najlepšie sa pohárom harmančekového čaju na nočnom stolíku.

Zdroj:pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *