Čo budete na lievance potrebovať?
70g pomletých ovsených vločiek
15g proteínu
2 celé vajcia
štipku kypriaceho prášku
škoricu
Postup prípravy lievancov
Všetky suroviny premiešajte na cesto. Budete musieť pridať trošku vody, aby bolo cesto dostatočne riedke. Ale opatrne, aby nebolo zase riedke príliš, chceme lievancové konzistenciu. Potom už len na rozpálenej panvici opečte dozlatista z oboch strán.
Výborné bude, ak do cesta pridáte roztlačený banán, alebo napríklad strúhané jabĺčko, kokos..fantazií sa medze nekladú.
Ďalšie tipy pre tieto lievance:
Ozdobte treba lesnými plodmi a podávajte.Robiť ich môžete na kokosovom oleji.
Lievance z kyslej smotany
Čo budete na lievance potrebovať?
500 g polohrubej múky
150 g práškového cukru
150 ml kyslej smotany
2 vajcia, oddelené žĺtky a bielky
štipka soli
olej na vyprážanie
ovocie alebo škoricový cukor pre dozdobenie
Postup prípravy lievancov :
V mise poriadne premiešame múku s práškovým cukrom a pridáme štipku soli. Pripravenú zmes zmiešame s kyslou smotanou a žĺtky. Vo vedľajšej mise vyšľaháme s bielkov a pár zrnkami soli hustý sneh. Hotový sneh vmiešame do pripraveného cesta.
Na panvici rozpálime olej na vyprážanie s trochou masla a opatrne cesto nalievame naberačkou na panvicu. Lievance pečieme z oboch strán do zlatista. Pred dokončením pridáme ešte trochu masla a po ešte raz lievance v masle otočíme.
Hotové lievance dozdobíme podľa chuti a fantázie. Servírovať lievance môžete buď klasicky sa škoricovým cukrom, ktorý sa na lievance opečených na masle veľmi dobre chytí, alebo s lekvárom či ovocím a kyslou smotanou.
Čokoládové lievance
Čo budete na lievance potrebovať?
400 ml kefíru
300 g hladkej múky
60 g práškového cukru
40 g kakaa
1 vajce
2 g sódy
5 ml citrónovej šťavy
60 ml rastlinného oleja
Postup prípravy lievancov :
Zmiešame vajcia s cukrom a citrónovou šťavou a pridáme ostatné ingrediencie a vymiešame do hustejšieho cesta. Lievance smažíme na panvici potreté olejom – napríklad kokosovým olejom, ten je super.
Ďalšie tipy pre tieto lievance :
Podávame s roztopenou čokoládou alebo posypané práškovým cukrom či s čerstvým ovocím.
Zdroj:pinterest