Čo budete na lievance potrebovať?

70g pomletých ovsených vločiek

15g proteínu

2 celé vajcia

štipku kypriaceho prášku

škoricu

Postup prípravy lievancov

Všetky suroviny premiešajte na cesto. Budete musieť pridať trošku vody, aby bolo cesto dostatočne riedke. Ale opatrne, aby nebolo zase riedke príliš, chceme lievancové konzistenciu. Potom už len na rozpálenej panvici opečte dozlatista z oboch strán.

Výborné bude, ak do cesta pridáte roztlačený banán, alebo napríklad strúhané jabĺčko, kokos..fantazií sa medze nekladú.

Ďalšie tipy pre tieto lievance:

Ozdobte treba lesnými plodmi a podávajte.Robiť ich môžete na kokosovom oleji.

Lievance z kyslej smotany

Čo budete na lievance potrebovať?

500 g polohrubej múky

150 g práškového cukru

150 ml kyslej smotany

2 vajcia, oddelené žĺtky a bielky

štipka soli

olej na vyprážanie

ovocie alebo škoricový cukor pre dozdobenie

Postup prípravy lievancov :

V mise poriadne premiešame múku s práškovým cukrom a pridáme štipku soli. Pripravenú zmes zmiešame s kyslou smotanou a žĺtky. Vo vedľajšej mise vyšľaháme s bielkov a pár zrnkami soli hustý sneh. Hotový sneh vmiešame do pripraveného cesta.

Na panvici rozpálime olej na vyprážanie s trochou masla a opatrne cesto nalievame naberačkou na panvicu. Lievance pečieme z oboch strán do zlatista. Pred dokončením pridáme ešte trochu masla a po ešte raz lievance v masle otočíme.

Hotové lievance dozdobíme podľa chuti a fantázie. Servírovať lievance môžete buď klasicky sa škoricovým cukrom, ktorý sa na lievance opečených na masle veľmi dobre chytí, alebo s lekvárom či ovocím a kyslou smotanou.

Čokoládové lievance

Čo budete na lievance potrebovať?

400 ml kefíru

300 g hladkej múky

60 g práškového cukru

40 g kakaa

1 vajce

2 g sódy

5 ml citrónovej šťavy

60 ml rastlinného oleja

Postup prípravy lievancov :

Zmiešame vajcia s cukrom a citrónovou šťavou a pridáme ostatné ingrediencie a vymiešame do hustejšieho cesta. Lievance smažíme na panvici potreté olejom – napríklad kokosovým olejom, ten je super.

Ďalšie tipy pre tieto lievance :

Podávame s roztopenou čokoládou alebo posypané práškovým cukrom či s čerstvým ovocím.

Zdroj:pinterest

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *