Milujete čokoládu ? Tu je recept na ten najdokonalejší čokoládový cheescake, ktorý nie je až tak kalorický.

Ingrediencie

125 g diétnych suchárov / keksov

60 g masla

1 lyžička kakaa holandského typu + ½ lyžičky na náplň

175 g čokolády na varenie

500 g čerstvého krémového syra (napríklad Philadelphia), môžete použiť aj tvaroh

150 g krupicového cukru

1 lyžička kukuričného škrobu

3 vajcia + 3 žĺtky navyše

150 ml kyslej smotany

Na polevu

75 g horkej čokolády

125 ml 30% smotany

1 lyžička zlatého sirupu (alebo medu)

Príprava jedla

Rozdrvte sucháre a spojte ich s maslom a lyžičkou kakaa na kompaktnú hmotu. Pokryte zmesou dno 23cm formy na tortu a dajte ju do mrazničky. Rúru zapnite na 180 ° C. Vo vodnom kúpeli či v mikrovlnke rozpustite čokoládu. Zmiešajte syr, cukor, kukuričný škrob, vajcia, žĺtky a kyslú smotanu. Nakoniec pridajte ½ lyžičky kakaa rozmiešaného v lyžici vody a rozpustenú čokoládu. Formu vyberte z mrazničky a dno a boky obaľte hliníkovou fóliou tak, aby sa do nej nedostala voda. Vlejte náplň a postavte formu do pekáča. Do neho nalejte vriacu vodu tak, aby siahala do polovice výšky formy na tortu. Pečte 45-60 minút. Tortu potom nechajte vychladnúť, najlepšie cez noc v chladničke.

Čokoládu, smotanu a zlatý sirup prehrievajte tak dlho, kým sa všetky prísady nespoja. Nechajte trochu vychladnúť a vzniknutú polevou nalievajte tortu.

Zdroj:pinterest

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *