INGREDIENCIE:

2 lyžice ghee

1 ks cibuľa

2 ks mrkva

3 ks sladké zemiaky

1 l zeleninový vývar

400 g losos všeobecný

150 ml kokosové mlieko

soľ a korenie

Postup:

V hrnci nechajte rozohriať ghee a nechajte najemno nakrájanú cibuľu speniť. Mrkvu a sladké zemiaky olúpte a nakrájajte (mrkva  na kolieska, sladké zemiaky na kocky). V momente, keď je  cibuľa sklovitá, pridáme mrkvu a sladké zemiaky a za občasného miešania chvíľku opekajte. Potom do hrnca prilejte vývar či vodu, osoľte a okoreňte (nemusíte sa báť viac) a varte približne 10 minút.

Medzi tým si pripravte lososa. Pokiaľ máte filet s kožou, tak kožu odstráňte a lososa nakrájajte na kocky. Pridajte do vývaru so zeleninou a varte spoločne ďalších 7 minút. Teraz si vyberte pár kúskov lososa a zeleniny stranou (neskôr na ozdobu) a polievku rozmixujte ponorným mixérom dohladka. Vráťte na mierny plameň na platničku, pridajte časť nasekaného kôpru a kokosové mlieko a zľahka prehrejte.

Pri servírovaní ozdobte lososový krém kúskami lososa a zeleniny.

Zdroj:pinterest

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *