Starostlivosť o naše zdravie je dôležitá vždy a všade. V dnešných podmienkach ale treba imunitu posilniť dvojnásobne. Dá sa to dosiahnuť zahrnutím zdravých potravín do stravy. Prezradíme vám však, aké ďalšie stravovacie pravidlá prospejú vášmu imunitnému systému.

Bolesť a ochorenie signalizujú, že nie je v našom tele niečo v poriadku. Preto, skôr, ako sa objednáte k lekárovi online, skúste popremýšľať nad tým, či nemôžete svoju imunitu posilniť zlepšením vášho jedálnička.

Jedzte potraviny, ktoré obsahujú vitamín C

Práve ten posilňuje imunitný systém a chráni ho pred vírusmi a baktériami. Hovorí sa, že na získanie optimálnej dávky tohto vitamínu stačí jeden citrón denne. Obsahuje ho ale aj množstvo iných citrusov, napríklad pomaranč, ktorý nám navyše pomáha vyrovnať sa s depresiou, má pozitívny vplyv na trávenie, podporuje hojenie rán a má protizápalové a antimikrobiálne účinky.

Chráňte sa

Pomocou vhodného respirátora, častej dezinfekcie rúk a obmedzenia kontaktu s cudzími ľuďmi je to najlepšie. S dobrou ochranou vám pomôže aj časté vetranie priestorov a výmena vzduchu, v ktorom sa vírusy a baktérie nedržia.

Zahrňte do svojho jedálnička farebnú zeleninu

Hovoríme najmä o červenej, oranžovej, žltej a fialovej zelenine. Obsahujú beta-karotén, látku nazývanú prekurzor vitamínu A. Ten stimuluje produkciu buniek, ktoré veľmi dobre bojujú s mikróbmi. Farebná zelenina je tiež bohatá na éterické oleje, ktoré môžu v boji proti vírusom a baktériám pomôcť tiež.

Sledujte prvé príznaky

Iste, niektoré závažné ochorenia dokáže odhaliť len kvalitný RTG v Bratislave, určité signály nastupujúceho ochorenia však môžete rozpoznať aj vy. Zvýšená teplota, suché a boľavé hrdlo, podráždená nosná sliznica a bolesť svalov alebo hlavy môže naznačovať, že sa vírus snaží získať nad naším imunitným systémom prevahu.

Ak včas zakročíte, užijete zdravé bylinky alebo potrebné dávky vitamínov, chorobe sa môžete vyhnúť. Tak to na to s príchodom jesene myslite.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *