INGREDIENCIE :

350 g uvarenej quinoa (použila som mix červená, biela, čierna)

1 ks šalotka

4 ks šampiňóny

1 hrsť špenát

1 ks kápia

2 PL kokosový tuk

podľa chuti soľ, čierne korenie

štipka kajenskej papriky

Postup:

Na rozpálenom kokosovom tuku osmahnite šalotku spolu s nakrájanou kapiou. Paprika pustí červenkastú šťavu do základu a chutne obohatí výsledok.

Pridajte nakrájané šampiňóny a ľahučko ich prehrejte. Pridajte quinoa, koreniny a premiešajte. Po 2 minútach stiahnite z ohňa.

Na záver pridajte špenát, alebo ho môžete aj jemne prehriať spolu so šampiňónmi. Recept môžete obmieňať podľa dostupných ingrediencií. Napríklad batáty s mangoldom, hokkaido s brokolicou. Hrášok a paradajky…

Zdroj:pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *