Na 2 korpusy:

  • 8 vajec
  • 320 g krupicového cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 150 ml oleja
  • 200 ml vody
  • 240 g hladkej múky
  • 240 g polohrubej múky
  • 4 lyžičky kypriaceho prášku

Pomarančový sirup:

  • 100 ml pomarančového
  • sirupu
  • 150 ml vody
  • 50 ml pomarančového
  • likéru
  • 1 lyžica citrónovej šľavy
  • 2 kúsky pomarančovej kôry

Punčový sirup:

  • 100 ml malinového sirupu
  • 150 ml vody
  • 50 ml rumu
  • 1 lyžica pomarančovej
  • šťavy
  • 2 kúsky citrónovej kôry

Na potretie:

  • 350 g malinového alebo
  • ríbezľového džemu

Poleva:

  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžice punčového sirupu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

1.

Prvý korpus pripravte tak, že 4 žĺtky, 140 g krupicového cukru a vanilkový cukor vyšľahajte do peny. Bielky so zvyšným cukrom vyšľahajte na tuhý sneh. Do žĺtkovej peny vmiešajte olej a vodu a po častiach zmes polohrubej a hladkej múky a kypriaceho prášku. Nakoniec vmiešajte tuhý sneh. Pripravené cesto rozotrite na plech (30 × 40 cm) vyložený papierom na pečenie a pečte pri teplote 175 °C asi 15 minút. Rovnako upečte aj druhý korpus.

2.

Malinový sirup, vodu a rum zmiešajte, pridajte pomarančovú šťavu, kúsky citróna a chvíľu povarte. Pomarančový sirup pripravte podobne ako punčový sirup.

3.

Z upečených a vychladnutých plátov cesta stiahnite papier na pečenie a rozrežte ich na polovicue. Spodný plát natrite džemom a prikryte druhým plátom. Polejte ho polovicou punčového a polovicou pomarančového sirupu. Punčový a pomarančový sirup nelejte na seba ale vedľa seba aby sa potom v reze farby prelínali. Poliaty plát natrite natenko džemom a zakryte tretím plátom. Polejte ho rovnakým spôsobom zvyšnými sirupmi, natrite džemom a zakryte posledným plátom.

4.

Naplnené pláty prikryte plechom a na 1 až 2 hodiny zaťažte. Z cukru, punčového sirupu a citrónovej šťavy vymiešajte polevu. Rezy polejte polevou a po stuhnutí môžete ešte ozdobiť čokoládovou polevou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *