Urobte si domácu granolu bez pridaných nezmyslov, ktoré z priemyselne vyrábanej granoly robia zabijakov v regáloch obchodov.

Kakaová granola s banánom a orechmi

Ingrediencie:

170 g zrelého banánu

1 polievková lyžica kokosového tuku

1,5 hrnčeka ovsených vločiek – 240 g

1 polievková lyžica kakaa

½ hrnčeka drvených lieskových orieškov – 80 g

 

Granola s kokosom, brusnicami a pomarančovou šťavou

Ingrediencie:

Šťava z pomaranča – 70 ml

1 polievková lyžica kokosového tuku

1 hrnček ovsených vločiek – 160 g

30 g strúhaného kokosu

50 g brusníc (použila som zn. Bio nebio, pretože brusnice nie sú sladené cukrom, ale jablkovou šťavou)

Granola s jablkami, medom a škoricou

Ingrediencie:

100 g olúpaného jablka

1 lyžica kokosového tuku – 20 g

1 polievková lyžica medu

½ hrnčeka zmesi semienok a orieškov

1 čajová lyžička škorice

 

Postup:

Celkový čas prípravy: 45 min

Kakaová granola s banánom a orechy:

Rúru rozohrejte na 150 ⁰C. Na plech rozložte papier na pečenie.

Banán nakrájajte na menšie kusy a vložte do misy.

Pridajte lyžicu kokosového tuku. Rozmixujte.

Do zmesi vmiešajte kakao, pridajte vločky a orechy a dôkladne premiešajte.

Zmes rozprestrite na plech a vložte do rúry. Pečte pol hodiny a každých 10 minút zmes obracajte a premiešavajte. Pokiaľ chcete mať v zmesi väčšie hrudky, pečte ešte naviac 10-15 minút.

Granola s kokosom, brusnicami a pomarančovou šťavou:

Rúru rozohrejte na 150 ⁰C. Na plech rozložte papier na pečenie.

Vytlačte šťavu z pomaranča.

Kokosový tuk nechajte rozohriať.

V mise zmiešajte vločky s kokosom a brusnicami.

Prilejte pomarančovú šťavu a kokosovým tukom. Dôkladne premiešajte. Nechajte 5 minút nasiaknuť.

Zmes rozprestrite na plech a vložte do rúry. Pečte pol hodiny a každých 10 minút zmes obracajte a premiešavajte.

Granola s jablkami, medom a škoricou:

Rúru rozohrejte na 150 ⁰C. Na plech rozložte papier na pečenie.

Nastrúhajte jablko najemno.

Kokosový tuk rozohrejte s medom.

V mise premiešajte vločky s jablkami, pridajte oriešky a semienka, škoricu a premiešajte.

Zalejte zmes kokosovým tukom s medom a dôkladne premiešajte.

Rozložte na plech a pečte 40 minút. Každých 10 minút premiešavajte.

Zdroj:pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *