Pravá talianska paradajková polievka ! Vyskúšajte tento recept!

27. novembra 2018

Pravá talianska paradajková polievka . Hustá s parmezánom , bazalkou a čerstvými paradajkami. Určite si ju zamilujete!

Ingrediencie:

cibuľa 2 ks

2 lyžičky soli

Najkrajšia tiesňava v strednej Európe: pre klaustorfobikov peklo, pre iných cestovateľský raj

Patrí medzi najkrajšie prírodné lokality Považia. V roku 1967 bola vyhlásená za Národnú prírodnú rezerváciu, nachádza sa v Strážovských vrchoch, v blízkosti mesta Považská Bystrica. Manínska t...

1 lyžica cukru

čierne korenie, pasírované paradajky s bazalkou (pretlak)

stredné paradajky 4 ks

vody 250 – 500 ml bazalka podľa chuti olivový olej trochu

parmezán podľa chuti

Čerstvé paradajky jemne nakrojte do kríža zhora aj zdola a vhoďte do misky. Zalejte vriacou vodou, zakryjú potravinárskou fóliou a nechaj spariť min 5 minút.

Medzitým do hrnca nalejte olivový olej tak, aby bolo celé dno pokryté. Ošúpte a pokrájajte cibuľu na stredne veľké kúsky. Vhoďte na rozpálený olej a opekajte do „sklovita“. Osoľte, ocukrujte a okorení.

Dokiaľ sa cibuľka dusí, paradajky zlej z misky a následne prelejte ľadovou vodou. V tomto momente by mala šupka povoliť a vy by ste ju mali bez problémový stiahnuť. Nakrájajte ošúpané paradajky na menšie kúsky a vhoďte k podusenej cibuľke.

Pridajte pasírované paradajky, premiešajte a všetko spolu chvíľku varte. Tyčovým mixérom rozmixujte na stredne husté kasu a prilievajte toľko vody, kolky uvážime za vhodné. Ešte raz postavte na sporák a nechajte prejsť varom.

Posledné čím môžete už aj tak výraznú paradajkovú chuť pozdvihnúť, je pár lístkov bazalky a nastrúhaný parmezán. Dobrú chuť!

Zdroj:pinterest

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*