Pravá talianska paradajková polievka ! Vyskúšajte tento recept!

27. augusta 2019

Pravá talianska paradajková polievka . Hustá s parmezánom , bazalkou a čerstvými paradajkami. Určite si ju zamilujete!

Ingrediencie:

cibuľa 2 ks

2 lyžičky soli

Na Slovensku vzniká nová televízia, získala Adelu, Juniora, Šoka či člena Zomri

Za televíziou stojí Dano Dangl, ktorý sľubuje necenzurovaný obsah. Do svojich radov sa mu podarilo vziať samé veľké mená showbiznisu. Na Slovensku sa už približne mesiac...

1 lyžica cukru

čierne korenie, pasírované paradajky s bazalkou (pretlak)

stredné paradajky 4 ks

vody 250 – 500 ml bazalka podľa chuti olivový olej trochu

parmezán podľa chuti

Čerstvé paradajky jemne nakrojte do kríža zhora aj zdola a vhoďte do misky. Zalejte vriacou vodou, zakryjú potravinárskou fóliou a nechaj spariť min 5 minút.

Medzitým do hrnca nalejte olivový olej tak, aby bolo celé dno pokryté. Ošúpte a pokrájajte cibuľu na stredne veľké kúsky. Vhoďte na rozpálený olej a opekajte do „sklovita“. Osoľte, ocukrujte a okorení.

Dokiaľ sa cibuľka dusí, paradajky zlej z misky a následne prelejte ľadovou vodou. V tomto momente by mala šupka povoliť a vy by ste ju mali bez problémový stiahnuť. Nakrájajte ošúpané paradajky na menšie kúsky a vhoďte k podusenej cibuľke.

Pridajte pasírované paradajky, premiešajte a všetko spolu chvíľku varte. Tyčovým mixérom rozmixujte na stredne husté kasu a prilievajte toľko vody, kolky uvážime za vhodné. Ešte raz postavte na sporák a nechajte prejsť varom.

Posledné čím môžete už aj tak výraznú paradajkovú chuť pozdvihnúť, je pár lístkov bazalky a nastrúhaný parmezán. Dobrú chuť!

Zdroj:pinterest

Daj vedieť svojím priateľom

siteelement

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*