Pečená kuracie stehná s medovo-cesnakovou omáčkou

30. januára 2018

Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Jedno po druhej osolíme a okoreníme.

Do maslom vymazanáho pekáča naukladáme stehná a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 ° C približne na 15 minút.

Po 15 minútach stehienka obrátime, v prípade potreby podlejeme trochou vody a pečieme ďalších 15 minút.

Medzitým si pripravíme medovo-cesnakovou omáčku: v mise zmiešame 4 lyžice medu, grilovacie korenie, 2 lyžice jemnej sójovej omáčky, lyžičku mletej červenej papriky a 3 strúčiky rozotreného cesnaku.

Po celkom 30 minútach pečenia stehná vyberieme z rúry a prelejeme pripravenou omáčkou. Premiešame a vrátime ešte na 10 minút do rúry, strážime, aby sa medovo-cesnaková omáčka nepripálila.

Servírujeme s bielym pečivom, môžeme doplniť aj čerstvou zeleninou s jogurtovým dipom.

TIP 1: Medovo-cesnakovou omáčku pridávame až niekoľko minút pred dopečením. Med a cesnak sa totiž veľmi rýchlo pripaľujú, ale takto bude výsledok presne taký, aký má byť!

TIP 2: Stehná môžeme dozdobiť vetvičkou rozmarínu.

Daj vedieť svojím priateľom

siteelement

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*