Cesto:

  • 6 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 6 lyžíc kyslej smotany
  • 120 g polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 120 g pomletých orechov

Plnka:

  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g pomletých orechov
  • pár lyžíc Amaretta

Na potretie a ozdobenie:

  • pikantný lekvár (ríbezľový, malinový)
  • polovice jadier vlašských orechov

1. 

Žĺtky, maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme smotanu, múku preosiatu s kypriacim práškom, kakao a pomleté orechy. Vmiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkova premiešame. Cesto rozdelíme na dve časti, ktoré osobitne rozotrieme na vymastené a múkou vysypané tortové formy a vo vyhriatej rúre upečieme.

2.

Plnka: Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme najemno pomleté orechy a likér Amaretto. Plnku dobre vyšľaháme.

3.

Po vychladnutí jednu časť korpusu potrieme lekvárom, ²⁄³ krému a prikryjeme druhým korpusom. Povrch cesta potrieme zvyšným krémom a do kruhu ozdobíme jadrami orechov. Odložíme do chladu a po stuhnutí pokrájame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *