INGREDIENCIE:

ZÁKLADNÉ SUROVINY:

400 g lístkové cesto

NUGÁTOVÝ KRÉM:

300 g lieskové oriešky

280 g práškový cukor

300 g čokoláda

1 balíček vanilkový cukor

trochu vody

KARAMEL S MANDĽAMI:

150 g mandle

150 g cukor

POSTUP:

Rúru predhrejeme na 200 °C. Plechy vystelieme papierom na pečenie.

Lístkové cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej doske na hrúbku približne 3 mm. Narežeme na 4 obdĺžniky a preložíme na plech. Pečieme 15 minút dozlatista. Vyberieme a necháme vychladnúť.

Na nugátový krém opečieme lieskové oriešky na panvici a potom dôkladne vyšúchame v utierke, aby sme ich zbavili šupky. Orechy rozmixujeme na veľmi jemno.

Na panvici rozpustíme práškový a vanilkový cukor s trochou vody, pridáme orechy a krátko miešame. Necháme vychladnúť. Ešte raz premixujeme na kašu a spojíme s roztopenou čokoládou.

Na mandľový karamel dáme na panvicu mandle, prisypeme cukor a pomaly zahrievame, kým sa cukor nerozpustí a nezozlatne.

Horúcu zmes nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme do tenkej vrstvy a necháme vychladnúť. Studený karamel s mandľami nalámeme.

Na vychladnutý plát lístkového cesta opatrne natrieme nugátový krém. Postup opakujeme so všetkými plátmi cesta, pričom na posledný plát nanesieme krém už iba do stredu a na koniec posypeme nalámaným mandľovým karamelom.

Zdroj:pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *