INGREDIENCIE:
ZÁKLADNÉ SUROVINY:
400 g lístkové cesto
NUGÁTOVÝ KRÉM:
300 g lieskové oriešky
280 g práškový cukor
300 g čokoláda
1 balíček vanilkový cukor
trochu vody
KARAMEL S MANDĽAMI:
150 g mandle
150 g cukor
POSTUP:
Rúru predhrejeme na 200 °C. Plechy vystelieme papierom na pečenie.
Lístkové cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej doske na hrúbku približne 3 mm. Narežeme na 4 obdĺžniky a preložíme na plech. Pečieme 15 minút dozlatista. Vyberieme a necháme vychladnúť.
Na nugátový krém opečieme lieskové oriešky na panvici a potom dôkladne vyšúchame v utierke, aby sme ich zbavili šupky. Orechy rozmixujeme na veľmi jemno.
Na panvici rozpustíme práškový a vanilkový cukor s trochou vody, pridáme orechy a krátko miešame. Necháme vychladnúť. Ešte raz premixujeme na kašu a spojíme s roztopenou čokoládou.
Na mandľový karamel dáme na panvicu mandle, prisypeme cukor a pomaly zahrievame, kým sa cukor nerozpustí a nezozlatne.
Horúcu zmes nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme do tenkej vrstvy a necháme vychladnúť. Studený karamel s mandľami nalámeme.
Na vychladnutý plát lístkového cesta opatrne natrieme nugátový krém. Postup opakujeme so všetkými plátmi cesta, pričom na posledný plát nanesieme krém už iba do stredu a na koniec posypeme nalámaným mandľovým karamelom.
Zdroj:pinterest