Lahodné knedlíky so slaninkovo-hubovou omáčkou

9. februára 2018

INGREDIENCIE:

1 kg zemiaky

2 plátky hriankový chlieb

3 PL maslo

V auguste by sme mali vidieť finišovať aj Petra Sagana!

Kvalitné preteky Okolo Poľska budú mať toto jeden z cieľov aj v slovenskom Poprade. Minulý rok ich absolvoval aj Peter Sagan. Cyklistické preteky Okolo Poľska budú mať v...

300 g polohrubá múka

2 ks vajce

150 g prerastená slaninka

1 ks cibuľa

200 g šampiňóny

150 ml smotana na šľahanie

100 g crème fraîche

3 vetvičky petržlenová vňať

podľa chuti soľ

podľa chuti mleté čierne korenie

podľa chuti muškátový oriešok

POSTUP:

Zemiaky umyjeme a varíme na miernom ohni 25 až 30 minút domäkka.

Chlieb nakrájame na kocky. Na panvici rozhorúčime 1 PL masla a chlieb na ňom opečieme dochrumkava. Vyberieme a položíme na papierovú utierku, aby sa prebytočný tuk odsal.

Zemiaky zlejeme, chvíľu necháme chladnúť a ošúpeme. Múku nasypeme na pracovnú dosku, pridáme ešte horúce prelisované zemiaky. Vytvoríme jamku, do ktorej pridáme vajcia, soľ, trochu muškátového orieška a vymiešame rýchlo na hladké cesto.

Z hotového cesta vyformujeme vlhkými rukami rovnako veľké knedle. Jemne ich sploštíme, pridáme opečený chlieb a znova vyformujeme do guľatých knedlí. Vložíme do jemne vriacej osolenej vody a necháme 20 minút pomaly variť.

Medzitým nakrájame slaninu na rezance. Ošúpanú cibuľu nasekáme najemno. Šampiňóny očistíme a rozpolíme alebo nakrájame na plátky.

Zvyšné maslo rozpustíme v panvici, pridáme slaninku a opražíme. Zamiešame huby a cibuľu a na silnom ohni spolu opekáme. Zalejeme smotanou a zamiešame créme fraîche. Znova rozhorúčime a dochutíme soľou a korením. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a listy natrháme nahrubo.

Zemiakové knedle podávame preliate omáčkou a posypané petržlenovou vňaťou.

Zdroj:pinterest

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*