Vrstvený gyros šalát 

Suroviny

2-3 ks kuracie prsia

2 KL gyros korenie

3-4 PL olej

2-4 strúčiky cesnaku

250-350 ml majonéza / biely jogurt

250 ml kyslá smotana

štipka biele mleté ​​korenie

1 ks cibule

1 konzerva kukurice

5-6 ks sterilizovaná uhorka

podľa chuti kečup

1 ks čínské kapusta

Mäso nakrájame na drobné kocky, posypeme gyros korením, pridáme olej a premiešame. Necháme odstáť, aby mäso nasiaklo korením a olejom. Potom mäso sprudka opečieme a dáme bokom vychladnúť.

Uhorky, cibuľu nakrájame na drobné kocky, kukuricu scedíme. Smotanu zmiešame s majonézou, dochutíme prelisovaným cesnakom a môžeme pridať štipku bieleho mletého korenia.

Môžeme vrstviť. Na dno misy dáme mäso aj s výpekom. Na mäso uložíme vrstvu cibule, na cibuľu dáme polovicu majonézovej zmesy, navrstvíme nakrájané uhorky, potom kečup a kukuricu. Zakryjeme druhou polovicou majonézové masy a zakončíme to na tenké rezance nakrájaným čínskym kapusty. Šalát odložíme do chladničky a podávame ho dobre vychladený s kúskom bagety alebo chleba.

 

Šalát s kuracím mäsom, fazuľami a syrom 

Ingrediencie:

300 g varené kuracie prsia

200g konzervovaná fazuľa

150 g tvrdý syr

400 g kukurice

4 ks nakladané uhorky

3 plátky chlieb

1 strúčik cesnaku

biely jogurt

soľ, korenie

Postup:

Chlieb na suchej panvici chvíľu opražíme a keď máme hotovú hrianku, potrieme ju cesnakom. Chlebíček nakrájame na malé kocky a dáme do misky. Kuracie prsia nakrájame na rezance, nakladanú uhorku nakrájame na kocky a pridáme ich k chlebu.

Rovnako do misky pridáme kukuricu, fazuľu, na hrubom strúhadle nastrúhaný tvrdý syr, jogurt a všetko spolu dôkladne premiešame. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou, osolíme, okoreníme a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj:pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *