V súvislosti s mániou okolo mobilnej hry Pokémon Go došlo k ďaľším nehodám, kedy bolo v ohrození zdravie hráčov.

Muž havaroval pri používaní telefónu počas riadenia, iný mladík bol počas hrania dobodaný. K obom incidentom došlo v USA.

Portál GameSpot informoval o hráčovi, ktorý pred dvoma dňami v štáte New York hľadal herné postavičky počas jazdy v automobile. Nepozorný vodič však zišiel z cesty a narazil do stromu. Vážnejšie sa ale nezranil.

„Našťastie vodič nebol vážne zranený, ide však o príklad, ako ľahko môže nastať nehoda, keď sa niekto venuje hre a nedáva pozor,“ uviedol policajný náčelník mesta Auburn, pričom potvrdil, že vyšetrovanie nehody naďalej prebieha.”

 

Iné bizardné prípady

Novú vlnu pokémánie už sprevádzajú aj iné kontroverzné príbehy. Shayla Wiingsová z Wyomingu hľadala pri rieke vodných pokémonov – namiesto toho našla mŕtve telo.

V štáte Missouri zasa skupinka ozbrojených mužov striehla pri jednej z herných lokalít, kde okradli takmer desať hráčov.

Pokémon Go zatiaľ vo svojom obchode s aplikáciami väčšina ľudí na svete nenájde. Niektorí nedočkaví fanúšikovia sa tak snažia aplikáciu nainštalovať pomocou tretích strán, čím svoje zariadenia ohrozujú. Ku nám by táto aplikácia mala doraziť v priebehu týždňa.

 

 

 

Zdroj:Cnet.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *